Gemeentezondag – Vredeszondag

Zondag 16 september is onze gemeentezondag. Deze valt dit jaar midden in de Vredesweek en daarom sluiten we ook aan bij dit onderwerp: Generaties voor Vrede. De oudere generatie heeft nog herinneringen aan de 2e W.O. De midden generatie heeft misschien het speldje met een gebroken geweertje gedragen en de jongere generatie ziet op de televisie beelden van geweld en is tegelijk bedreven in computerspelletjes waarin gevochten wordt. We leggen waarschijnlijk op verschillende accenten de nadruk als we denken aan ‘vrede’. Vraag vóór de 16e september eens aan uw kinderen, kleinkinderen, ouders of anderen hoe zij denken over vrede.
Vraag aan de ander: “Wat betekent vrede voor jou?”

Je kunt het antwoord op een briefje schrijven en meenemen naar de kerk. Je mag het ook in de kerkbrievenbus doen. Of mailen.

Na de dienst is er een bijzonder koffiemoment zoals een high tea. Ook is er dan de gelegenheid om één van de drie voorgestelde diaconie projecten te kiezen die we met de SAGE gemeenten zullen steunen.

In deze dienst zijn alle generaties welkom. Er is daarom ook kindernevendienst.
Deze dienst is voorbereid door een aantal gemeenteleden.

Open monumentendag - 9 september

Zondagmiddag 9 september is onze Andreaskerk open van 12:00 - 17:00 uur. Het maakt deel uit van de Open monumentendag. Ook vorig jaar viel dit samen met het bierfestival van Bierbrouwerij De Roos, op de Vrijthof. Dat leverde ook kijkers op van mensen die ons kerkje nog nooit van binnen hadden gezien. Kent u familie, buren of kennissen die nog nooit bij ons binnen zijn geweest, nodig hen uit om eens te komen kijken binnen.
Binnen zullen aan de wand 16 schilderijen hangen die een doorlopend verhaal vertellen. “De Gouden Vogel”. Annemarie Hagoort heeft het verhaal geschreven en Irmgard Lamers, kunstenares uit Zutphen, heeft de schilderijen gemaakt. Het verhaal is een verbeelding bij het bijbelboek Job.

20150927111850.jpg