Protestantse Gemeente te Hilvarenbeek e.o.
20220522095741.jpg

Activiteiten in Oisterwijk

Jaarthema: “Duurzaam geloven”

Komend seizoen willen wij met het thema “Duurzaam Geloven” aan de slag gaan. Wanneer is ons geloof duurzaam? Je kunt deze vraag op verschillende manieren belichten. Hoe houden mensen hun geloof in stand? Hoe komt het dat ze het verliezen en wat doen ze ervoor om het vast te houden en te vernieuwen? Op welke manier speelt de zorg voor de schepping een rol in ons geloof?
De taakgroep Vorming en Toerusting heeft hiertoe voor het komende seizoen een aantal bijeenkomsten en activiteiten gepland. Daarin komen verschillende aspecten rond duurzaamheid en geloven aan de orde. De eerste maanden is het programma als volgt:

Groen geloven

We beginnen op dinsdagavond 24 september in De Voorhof met een lezing/workshop van Marjolein Tiemens over “Ecologische voetafdruk”. De avond begint om 20.00 uur.

‘Brabants Bodem’

Wereldwijd vindt er een verarming van de bodem plaats met alle gevolgen van dien. Er is een rechtstreeks verband met de klimaatcrisis waarin we dreigen terecht te komen.
In Noord Brabant is er een initiatief onder de naam ‘Brabants bodem’ dat zich richt op een nieuw perspectief voor het grondgebonden agrarisch midden- en kleinbedrijf.
Op donderdagavond 3 oktober (voorlopige datum) zal Jan Baan; Directeur van Brabants Landschap en initiatiefnemer van dit project hierover een lezing houden. Plaats: De Voorhof. Aanvang : 20.00 uur.

Groene theologie

Afgelopen voorjaar kwam het boek Groene Theologie van Trees van Montfoort uit. Trees van Montfoort is onderzoeker, predikant en lid van de werkgroep Theologie, Kerk en Duurzaamheid. Zij was een aantal jaren predikant van de Protestantse gemeente Sint-Michielsgestel-Schijndel. Groene theologie is een onmisbaar boek voor ieder die duurzaamheid en geloof, theologie en ecologie met elkaar wil verbinden. Het boek bestaat uit vier stevige hoofdstukken, die elk een belangrijk aspect van een volwaardige Groene theologie als onderwerp hebben.
Op dinsdagavond 11 februari 2020 start onder leiding van ds. Winanda de Vroe, een leeskring van 4 avonden over dit boek. In deze leeskring zullen we ons focussen op hoofdstuk 2, Het andere wereldbeeld van de Bijbel. Nadere informatie volgt.

Indien u interesse heeft voor één van deze activiteiten kunt nu zich opgeven op het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U bent van harte welkom.

20220522095741.jpg